Unieke bronzen beelden

Unieke bronzen beelden

Op zoek naar een authentiek bronzen beeld in eigen stijl of op zoek naar een specialist in het vervaardigen van unieke bronzen beelden?

Richard van der Koppel

Richard van der Koppel (1968) is een afgestudeerd beeldend kunstenaar van exclusieve, unieke, figuratieve en esthetische beelden, vooral van brons. Autonome sculpturen vol dramatiek en beweging die zich begeven in het kader van de klassieke en moderne beeldhouwkunst. Gedreven werkt hij in zijn atelier in Genderen (gemeente Altena, Noord-Brabant) aan zijn oeuvre, geïnspireerd door oude meesters zoals Lalique, Waterhouse en Bernini.

Van concept naar ontwerp

Voordat hij aan de slag gaat, heeft Richard het beeld al in zijn hoofd. De creaties ontstaan in zijn handen. Voordat het beeld wordt gegoten, werkt Richard een concept uit in klei of was waardoor hij een goed idee krijgt van de vorm en dimensies en aanpassingen mogelijk zijn. De beelden ontstaan door wederzijdse communicatie tussen de beelden en hemzelf, ook zij geven sturing aan hun uiteindelijke creatie.

Nadat het definitieve ontwerp klaar is voor afwerking, wordt er door Richard een mal gemaakt. Deze mal is de basis voor het brons gieten. Ter verfraaiing van het bronzen beeld kan er worden gekozen voor een patinalaag. In afstemming is het ook mogelijk om het beeld in ander materiaal, bijvoorbeeld polyester, te vervaardigen.

Bronzen beelden in opdracht

Naast het vervaardigen van eigen creaties, werkt Richard graag in opdracht en levert hij uniek maatwerk gebaseerd op persoonlijke wensen. Aan de hand van foto’s, een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin ideeën en gevoelens worden uitgewisseld, is hij prima in staat om dit te vertalen naar een concept beeld.

Interesse?

Interesse om unieke bronzen beelden te laten maken of aan te kopen? Dan vraagt u zich vast af wat de kosten hiervan zijn. De beelden zijn exclusief of zelfs maatwerk. Dit betekent dat er naast materiaalkosten, ook veel tijd zit in het ontwerpen van een beeld Het is dan ook moeilijk te zeggen wat de precieze kosten zullen zijn. Deze zijn afhankelijk van de grootte van het beeld, de oplage en de detaillering.

Ook voor bedrijven en instellingen, zoals Gemeente Sliedrecht, Gemeente Hardinxveld Giesendam en Gemeente Altena, Verpleeghuis Altenahove, Zorgplein Maaswaarden, Future for Nature, Altena BizAwards, Spindle Awards , maakt Richard inmiddels al jaren Awards, beelden en relatiegeschenken in opdracht.